به گزارش همشهری آنلاین به نقل از رویترز در حالیکه گستردگی مصیبت آشکارتر میشود، احتمالا شمار تلفات ممکن است به طور قابلتوجهی بالاتر رود. یک مقام سازمان ملل گفت ممکن است هزاران کودک مرده باشند.
رجب طیب اردوغان، رئیسجمهور ترکیه در ۱۰ استان این کشور شرایط فوقالعاده اعلام کرده است. اما ساکنان چندین شهر آسیبدیده ترکیه از پاسخ کند و ناکافی مقامات به این مرگبارترین زمینلرزه ترکیه از سال ۱۹۹۹ تاکنون ابراز خشم و نومیدی میکنند.
مورات آلیناک که خانهاش در شهر مالاتیا فروریخته است و بستگانش ناپدید شدهاند، گفت: «چکار باید بکنم، به کجا میتوانم بروم؟»
زمینلرزه ۷/۸ ریشتری روز دوشنبه که چند ساعت بعد با زمینلرزهای تقریبا به همان قدرت دنبال شد، باعث فروریختن هزاران ساختمان از جمله بیمارستانها، مدارس و مجتمعهای آپارتمانی شده است، دهها هزار نفر را زخمی کرده و مردم بیشماری در ترکیه و شمال سوریه را بیخانمان کرده است.
امدادگران در رسیدن به برخی از مناطق با شدیدترین آسیبدیدگیها دچار مشکل شدهاند و جادههای تخریبشده، آب و هوای بد و فقدان منابع و تجهیزات سنگین کارشان را را با مانع روبرو کرده است. برخی از مناطق بدون سوخت و برق ماندهاند.
ساکنان بسیاری مناطق در نبود دسترسی به کمک فوری گاهی حتی بدون وسایل ابتدایی در تلاشی نومیدانه تلاش میکنند تا قطعات آوار را بردارند تا بازماندگان را نجات دهند.
مقامات امدادی به خصوص درباره وضعیت در سوریه ابراز نگرانی میکنند که از قبل هم به علت حدود ۱۲ سال جنگ داخلی دچار بحران انسانی بود. به گفته اردوغان، دولت هتلها را در شهر آنتالیا، یک کانون گردشگری، خواهد گشود تا افراد بیخانمانشده به علت زمینلرزه را به طور موقت در آنها اسکان دهد.
اردوغان ۱۰ استان را منطقه مصیبتزده خوانده و برای سه ماه وضعیت فوقالعاده اعلام کرده است.
فواد اوکتای، معاون رئیسجمهور ترکیه اعلام کرد شمار کشتهها در ترکیه به ۵۸۹۴ نفر رسیده و بیش از ۳۴۰۰۰ نفر هم مجروح شدهاند. دولت و سازمانهای امدادرسان در سوریه هم شمار تلفات را دست کم ۱۹۳۲ نفر اعلام کردند.
مقامات ترکیه میگوید حدود ۱۳/۵ میلیون نفر در منطقهای به طول حدود ۴۵۰ کیلومتر از آدانا در غرب تا دیاربکر در شرق و عرض ۳۰۰ کیلومتر از مالاتیا در شمال در تا هاتای در جنوب تحت تاثیر این زمینلرزه قرار گرفتهاند.
در شهر انطاکیه، مرکز استان هاتای ترکیه در مجاورت مرز سوریه گروههای نجات اندکی حضور داشتند و ساکنان خودشان برداشتن اقدام به آواربرداری میکردند. مردم عاجزانه خواستار دریافت کلاهخود، پتک، میلههای آهنی و طناب بودند.
یک زن ۵۴ ساله به نام گولومسار ۳۲ ساعت پس از زمینلرزه از زیر آوار یک ساختمان هشت طبقه زنده بیرون کشیده شد. بعد یک زن دیگر داد کشید: «پدر من درست پشت اتاق این زن بود. لطفا او را نجات دهید.» امدادگران توضیح دادند که نمیتوانند از جلو به آن اتاق برسند و نیاز به بیل مکانیکی دارند تا اول دیوار را بلند کنند.
بیش از ۱۲۰۰۰ نیروی جستجو و نجات ترک به همراه ۹۰۰۰ سرباز در حال کار کردن در مناطق آسیبدیده ترکیه هستند. بیش از ۷۰ کشور گروههای نجات و سایر کمکها را به ترکیه فرستادهاند. اما گستردگی مصیبتها نومیدکننده است.
یوهانس گاست از سرویس آتشنشانی و نجات آلمان در حالیکه تجهیزات را در فرودگاه آدانا سوار کامیون میکرد، گفت: «این منطقه بسیار گسترده است. من پیش از این هیچگاه چیزی مانند این ندیدهام.»
جیمز الدر، سخنگوی یونیسف در ژنو به خبرنگاران گفت: «ممکن است هزاران کودک کشته شده باشند.»
نظر شما